Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

"Γεύσεις και χρώματα" Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχ. έτους 2013-2014


για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  Το πρόγραμμα της Υγιεινής διατροφής το επεξεργαστήκαμε 5 μήνες, στοχεύοντας να μάθουν τα παιδιά την αξία της σωστής διατροφής και της ατομικής τους υγείας.
 Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα με χαρά και ενθουσιασμό, εμπλέκοντας στο θέμα και τους γονείς τους , αρκετοί εκ των οποίων συμμετείχαν στα 12 εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος.
 Οι γονείς έγιναν μικρά παιδιά μαζί μας. Ενθουσιάστηκαν,έπαιξαν και πήραν ρόλους.Ζύμωσαν και έφτιαξαν κουλουράκια, αλείμματα, σαλάτες. Απόλαυσαν τον κοινό χρόνο με τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο. Πήραν από τη μαγεία και την ελπίδα των παραμυθιών. Γεύτηκαν με κλειστά μάτια άγνωστες τροφές. Και στο τέλος δήλωσαν με ενθουσιασμό την ανάγκη να συνεχιστεί και στο μέλλον αυτή η προσπάθεια στο σχολείο και στο σπίτι.
  Οι μαθητές μας ένιωσαν τη χαρά της συνεργασίας και της ανακάλυψης.συμμετείχαν ενεργά με τις ιδέες τους, προβληματίστηκαν και εφάρμοσαν σε μεγάλο ποσοστό στην καθημερινότητά τους, τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις και αντιλήψεις. Θεωρούμε ότι επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι του προγράμματος, γιατί με την ποικιλία των δραστηριοτήτων, οι μαθητές μας έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές τους συνήθειες και αποζητούν καθημερινά την επιβράβευση και βαθμολόγηση την τροφών που τρώνε, τόσο στο πρωινό, όσο και στο μεσημεριανό τους.
  Δεν διαπιστώσαμε δυσκολίες κατά την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά αντιθέτως οι μαθητές μας, με τις βιωματικές δραστηριότητες, ενθουσιάζονταν και αποζητούσαν την επόμενη συνάντηση με τις κούκλες και τη συντονίστρια του προγράμματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου